Kategorier
Målare

Få hjälp av en målare i Stockholm

En målare i Stockholm kan hjälpa dig att förvandla din bostad. Det är en smart investering för framtiden. Rotavdraget gäller även för arbetskostnaden.

Ibland känns allt bara tråkigt i hemmet. Allt har sett ut på samma sätt under flera år. Men kanske räcker inte budgeten till för stora förändringar som att bygga om köket eller renovera badrummet. Därför kan det vara bra att börja med mindre förändringar som att måla om eller att tapetsera.

Det kan kännas lockande att måla själv, för hur svårt kan det vara? Bara att köpa färg och sedan börja måla. Men sanningen är att det krävs mycket mer än detta för att få ett resultat med hög kvalitet. För det första är det ett större jobb som kräver tålamod. Det krävs även förarbete och att du har köpt rätt färg för väggarna.

Därför är det smart att anlita en målare för att göra jobbet åt dig. En målare fixar färgen, gör allt förarbete och allt efterarbete. I Stockholm finns det många firmor som du kan välja bland så det är enkelt att hitta en målare.

Hitta en bra målare i Stockholm

När du ska anlita en målare är det viktigt att du väljer en firma som alltid erbjuder en bra kvalitet på sina tjänster. Du vill anlita någon som är pålitlig och som slutför jobbet i tid och till en hög standard.

Det är även viktigt att företaget är registrerat hos Skatteverket och att de har en giltig F-skattsedel. Det är också viktigt att målaren har ansvarsförsäkring ifall något skulle gå fel under arbetet.

Du kan även be att få referenser från tidigare kunder och att få se bilder från tidigare arbeten. Det är enkelt idag att hitta recensioner online för att se om kunderna är nöjda. Du kan också be om en kostnadsfri offert och sedan jämföra olika offerter för att hitta det företag som är bäst. Ett annat tips är att fråga bekanta om de tidigare har anlitat sig av en målare. Det kan hjälpa dig att hitta någon som kommer att ge bra resultat i ditt hem.

Rotavdraget gäller när du anlitar en målare

När du anlitar en målare i Stockholm kan du använda dig av rotavdraget. Det är ett skatteavdrag som gör det enklare för dig som äger en bostad att anlita hjälp. Du kan använda rotavdraget upp till 50 000 kronor per år. Är ni två personer som står som ägare för bostaden kan du använda det upp till 100 000 kronor per år.

Rotavdraget gäller på arbetskostnaden, och många gånger ingår avdraget redan i din första offert. Det kan också vara så att det istället dras av på den sista fakturan. För att få göra avdraget måste man arbeta och betala skatt. Du måste även stå som ägare till din bostad. Företaget som du anlitar måste även betala F-skatt för att du ska ha rätt till rotavdraget.

Studera till en målare i Stockholm

Det kommer alltid finnas behov av målare i Stockholm och idag finns det ett stort behov av målare. Att studera till en målare är därför ett smart val. Det finns olika sätt som du kan gå tillväga för att du ska kunna bli en målare.

Ett alternativ är att du kan gå grundutbildningen bygg-och anläggningsprogrammet på gymnasiet med inriktning på måleri. Du kan efter detta söka lärlingsanställning i ett företag under två år.

Du kan även ansöka om att bli en lärling i ett måleriföretag utan att ha gått bygg-och anläggningsprogrammet. Det kan också vara möjligt att utbilda sig som målare via Arbetsförmedlingen. Ett annat alternativ är att studera till målare på Komvux.