Kategorier
Målare

Anlita en erfaren målare från Danderyd när fasaden ska målas

Att anlita en erfaren målare vinner man på när fasaden ska målas på villan i Danderyd. Arbetet blir utfört korrekt och professionellt av den erfarna målaren.

Det många eftersträvar på flera plan är kvalité. Det ska vara kvalité på kläder, saker man omger sig och maten. Sedan finns det givetvis olika nivåer av kvalité och vad man tycker ryms inom det begreppet. När det gäller mat behöver det inte alltid vara oxfilé utan kan lika gärna vara egenfångad abborre.

När det handlar om ens eget boende vill man givetvis ha kvalité. Det sätter lite standarden för hur man mår i både sin bostadssituation och livssituation. En bostad som känns som den håller på att bli fallfärdig gör ingen människa glad. Därför är det bra att ta hand om sin bostad så att den mår bra i själ och hjärta.

En fräsch fasadmålning med hjälp av en erfaren målare

Ett sådant sätt är att även titta på utsidan. Fasaden på ett hus är minst lika viktig som insidan. Det är bra att se över fasaden regelbundet då väder och vind påverkar den starkt. Även alger kan ge en viss påväxt som det är bra att ta bort. En målare i Danderyd kan hjälpa till att fräscha upp huset och även tvätta bort en eventuell algpåväxt.

Huset kommer att se fräschare ut och må bättre även från utsidan om man ser till att måla om det med regelbundet intervall. Det är även då man kan upptäcka eventuellt ruttnande plank om man har träfasad. Då är det smidigt att passa på att byta ut de ruttna planken mot nya fräscha. Det kommer att ge ett lyft för hela villans fasad. Snart kommer grannarna att fråga efter målarens telefonnummer. Detta efter att de avundsjukt börjat titta på den fräscha och nymålade villan i området.

Kategorier
Okategoriserade

Snygga markarbeten i Uppsala: Förvandla din trädgård med sten och plattor

När vi tänker på att göra våra hem vackra och välkomnande, är det inte bara husets fasad som räknas. Omgivningen, trädgården och uteplatserna är lika viktiga. Uppsala, med sin natursköna skönhet, erbjuder en perfekt kuliss för att skapa en trädgård som är lika vacker som den omgivande naturen. En av de bästa metoderna för att förbättra din trädgård är genom att investera i professionella markarbeten. Denna artikel kommer att utforska hur du kan använda plattor och sten för att förvandla din trädgård i Uppsala till en fantastisk utomhusoas.

För att skapa en trädgård som är både visuellt tilltalande och funktionell kan du överväga att anlägga stenpartier och lägga plattor runt ditt hem. Genom att anlita ett företag specialiserat på tjänster inom markarbeten i Uppsala kan du förverkliga din trädgårdsdröm utan besvär. Istället för att spendera timmar på gräsklippning kan du ersätta gräsytor med underhållsfria stenpartier och plattor. Denna kombination av grönska och sten ger din trädgård en estetiskt tilltalande balans samtidigt som den minskar underhållsbehovet.

Professionella tjänster för perfekt resultat

När du överväger markarbeten i din trädgård är det klokt att anlita professionella som har erfarenhet och kompetens för att leverera ett perfekt resultat. Proffsen har inte bara den nödvändiga expertisen utan även den rätta utrustningen för att utföra arbetet effektivt och precist. De kan hjälpa dig att skapa en stenlagd uteplats, anlägga terrasser och förvandla din trädgård till en vacker och funktionell plats. En av de mest effektiva sätten att förvandla din trädgård är genom att använda plattsättning. Det finns många alternativ att välja mellan, och du kan skapa en unik utomhusyta som passar din stil och behov. Plattor är inte bara snygga utan också praktiska. De ger en stabil yta som är idealisk för uteplatser, stigar och uppfarter. Dessutom är de lätta att rengöra och kräver minimalt underhåll, vilket gör dem till ett utmärkt val för Uppsala’s varierande klimat.

Om du har en uppfart med grus kan du överväga att byta ut det mot eleganta plattor. Detta inte bara förbättrar utseendet på din uppfart utan ökar också fastighetens värde. Plattor ger en jämn och hållbar yta som är enkel att underhålla. Dessutom kan du skapa olika mönster och design som ger din uppfart en unik karaktär. Oavsett om du behöver råd om dränering, flyttning av jordmassor eller andra markrelaterade frågor, kan en expert inom markarbeten hjälpa dig att hitta den bästa lösningen. Det är viktigt att anlita ett företag med gedigen erfarenhet och kompetens inom området för att säkerställa att ditt projekt blir framgångsrikt.

Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering på hotell i Stockholm

På hotell i Stockholm är det viktigt att hålla alla ytor snygga och fräscha. Därför behövs det då och då en badrumsrenovering som upprätthåller den höga nivån.

När gäster kommer in i ett hotellrum så brukar det alltid vara så att de först går för att titta ut genom fönstret. Därefter går de för att känna efter hur mjuk sängen är, för att slutligen öppna dörren till rummets badrum och ta en titt. Är badrummet fint, och utrustat på ett trevligt sätt, så kommer gästen tycka att det är väl värt pengar som spenderats på nattens boende.

Det kan till och med vara så att ett snyggt badrum kan göra att hela vistelsen känns mer lyxig och härlig, trots att det kan uppstå missnöje med det övriga rummet eller frukosten. Och på samma sätt kan ett slitet och fult badrum, som inte fått se en badrumsrenovering på många år, göra att hela vistelsen får en negativ ton. Det kan till och med vara så att gästen klagar på badrummets skick.

Att tänka på inför en badrumsrenovering

Det är alltid viktigt att vara noga med att tänka igenom en badrumsrenovering innan den ska ske. Men när det gäller ett hotell så kan det vara viktigare än vid renovering av något annat badrum. För på ett hotell måste allt finnas, och vara i toppskick, för att inte gästen ska klaga eller känna sig missnöjd med sin vistelse.

Badrum på ett hotell måste också vara lika varandra i alla hotellets rum. Det får inte finnas rum där badrummen är slitna och fula, eller där de håller en standard som är borta för många år sedan. Men om man vill så kan man lägga extra krut på badrum som finns i en svit eller andra lite mer dyra rum, eftersom det kan få gästerna att känna att de just fått det lilla extra som de betalat för.

En badrumsrenovering på hög nivå

I ett badrum på ett hotell kommer det att cirkulera väldigt många olika människor under ett år. Det kan vara gäster som är på arbetsresa eller som mellanlandar på väg till någon annan plats. I många fall kan det även vara människor som springer in i badrummet med sin resväska och sina ytterkläder, vilket kan göra att smuts och repor uppstår på badrummets golv.

Det är därför extra viktigt att utföra en badrumsrenovering som gör att badrummet får tåla en hel del slit och smuts under åren som kommer. Men ändå ska badrummet se perfekt ut, som om det precis hade genomgått en renovering. Vid en kommande renovering är det därför klokt att använda starka och tåliga material som kan hålla sin skönhet trots kommande års slitage.

Ta hjälp med en badrumsrenovering i Stockholm

Är det dags att fräscha upp badrummet i ditt hotell, på ditt företag eller i din bostad? Du kan enkelt och smidigt anlita företag för badrumsrenovering i Stockholm genom en enkel sökning på internet. Då kan du även välja att berätta om ditt projekt och be om en offert, så att du får besked på vad din renovering kommer kosta. Det enda som tillkommer är det material som du väljer att använda i badrummet.

Många privatpersoner brukar vilja utföra all sin renovering själva, för att hålla nere kostnaderna. Men när det gäller badrum så är det inte bara klokt att anlita en firma utan det kan även vara ett måste. Vid arbeten som rör våtrum så krävs det en speciell utbildning så att allting blir korrekt och säkert. Det krävs även en yrkesperson för att försäkringsbolaget ska godkänna att allt är fackmannamässigt gjort.

Kategorier
Rörmokare

Rörmokare i Stockholm med journummer

Har du problem med stopp i avloppet eller har du ett rör som läcker under diskbänken? Det finns rörmokare i Stockholm med journummer och som kan rycka ut akut.

Nästan alla måste någon gång i sitt liv anlita en rörmokare akut. Det brukar vara vid en vattenläcka eller när man drabbats av stopp i avloppet. Vid en vattenläcka är det bra om man innan man ringer rörmokaren också själv försöker minimera skadorna genom att stänga av huvudkranen. Den liknar en svart liten fyrkant och brukar sitta direkt på röret under diskbänken, tvättstället och i närheten av toaletten.

Tyvärr händer det att huvudkranen har fastnat eller gått sönder. Då måste man försöka stoppa flödet från röret med en handduk eller trasa. För att minska risken för fuktskador är det bra om man även kan samla upp så mycket som möjligt av vattnet med en hink. Är det ett varmvattenrör som läcker måste man vara försiktig så man inte skållar sig. När man har gjort allt detta är det dags att ringa efter rörmokaren.

Rörmokare tipsar om hur man kan förebygga avloppsstopp

Det går att förebygga avloppsstopp genom att vara noggrann med vad man spolar ner. Det som orsakar stopp i avloppet är vanligtvis fett, olja, tvålrester och smuts som klumpar ihop sig och täpper till rören. Men också tamponger, bindor, hushållspapper, öronpinnar och kondomer, vilka inte alls ska spolas ner utan i stället slängas i soporna. Det bästa är om man även torkar ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den, likaså kladdiga mattallrikar.

Att också ha en avloppssil i tvättstället och badkaret som samlar upp tvålrester och hår kan också minska risken för avloppsstopp. Ett annat bra knep är att minst en gång i veckan hälla ner en ordentlig klick diskmedel i tvättställets avlopp och låta det verka i minst fem minuter. Därefter spolar man med riktigt hett vatten i några minuter. Då brukar det som har fastnat i rören lösas upp och spolas bort.

Detta kan en rörmokare hjälpa till med

En rörmokare åtgärdar inte enbart stopp i avlopp och vattenläckor. Dagens rörmokare kan även hjälpa till med att installera värmepumpar, varmvattenberedare och lägga rör. Vissa rörmokare erbjuder även totalentreprenad och kan då ta hand om hela köks- eller badrumsrenoveringen. Oavsett vad det är man behöver hjälp med är det viktigt att man anlitar en rörmokare som är certifierad. Detta för att säkerställa att alla installationer utförs på rätt sätt och enligt svenska byggregler.

Anlitar man en rörmokare som inte är certifierad och det senare uppkommer en skada som beror på en felaktig installation är det inte säkert att man får någon ersättning från sitt försäkringsbolag. Det är enkelt att kontrollera om en rörmokare är certifierad. Man ber helt enkelt om att få se yrkeslegitimationen. Branschorganisationen Säker Vatten har också en sökfunktion på sin webbsida där man enkelt kan kontrollera om rörmokare har rätt auktorisation.

Så mycket kostar det att anlita en rörmokare i Stockholm

Enklaste sättet att hitta en rörmokare i Stockholm med jour är genom att söka på nätet. Men det är viktigt att man väljer en seriös aktör. Att anlita en rörmokare akut behöver inte kosta så mycket mer så länge det är under normal arbetstid. Men då man ofta också får betala för rörmokarens restid kan det vara smart att välja en rörmokare i närheten där man bor.

En seriös rörmokare brukar i förväg på ett ungefär kunna beräkna hur mycket det kommer att kosta, men att få fram en exakt summa kan vara svårt då det på beskrivningen kan vara svårt att bedöma hur omfattande felet är. När man sedan betalar rörmokaren gör man ofta det mot faktura.

Kategorier
Relining

Modernisera rörsystemet i Stockholm med relining

I Stockholm, där fastighetsbeståndet ofta karaktäriseras av äldre byggnader, blir behovet av underhåll och uppgradering av rörsystem alltmer aktuellt. En metod som vunnit mark för att effektivt hantera dessa utmaningar är relining, en teknik som innebär att man renoverar rör utan att behöva byta ut dem.

Relining är en innovativ metod för att återställa och skydda rörsystem, särskilt i äldre fastigheter. Tekniken innebär att man renoverar befintliga rör genom att skapa en ny, hållbar inre yta. Detta förlänger rörens livslängd och säkerställer att de fungerar effektivt. Relining är ett idealiskt alternativ till det mer omständliga och kostsamma alternativet att byta ut hela rörsystemet.

Processen av relining i praktiken

Reliningprocessen börjar med en noggrann inspektion, där man använder kamerautrustning för att bedöma rörens skick. Denna initiala bedömning är avgörande för att bestämma omfattningen av de nödvändiga åtgärderna. Efter inspektionen rengörs rören noggrant, ofta med högtryck och värme, för att säkerställa att den nya beläggningen fäster ordentligt. Därefter appliceras en speciell beläggning på rörens insida, vilket effektivt skapar ett nytt, tätt och hållbart rörsystem inuti det gamla.

För fastighetsägare innebär relining en kostnadseffektiv och tidsbesparande lösning jämfört med traditionellt rörbyte. Eftersom metoden är mindre ingripande, kan hyresgästerna ofta bo kvar under arbetets gång. Detta minimerar störningar och gör att fastigheten snabbt kan återgå till normal drift. Relining är också en mer miljövänlig metod då den kräver mindre material och genererar mindre avfall.

Relining för villa i Stockholm

Relining för villa i Stockholm kan också dra nytta. Villor med äldre rörsystem kan effektivt uppgraderas med denna teknik, vilket säkerställer ett fungerande avlopp och minskar risken för framtida problem. Denna metod är särskilt fördelaktig i stadsområden där traditionellt rörbyte kan vara komplicerat och störande.

Relining i Stockholm är en modern, effektiv och kostnadseffektiv lösning för att underhålla och uppgradera rörsystem i både flerfamiljshus och villor. Med dess minimala störningar och långsiktiga fördelar är det en metod som är väl värd att överväga för fastighetsägare som står inför utmaningen att underhålla äldre rörsystem.

Kategorier
Tak

Takläggning i Hedemora – Materialval och klimathänsyn

Ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta när det gäller att lägga tak i Hedemora är valet av material. Klimatet här är omväxlande, med kalla vintrar och soliga somrar. Ditt tak måste klara av alla dessa utmaningar, och materialvalet spelar en avgörande roll i hur väl det kommer att göra det.

Hedemora är inte annorlunda än många andra svenska städer när det gäller det omväxlande klimatet. Från snöoväder och låga temperaturer under vintern till varma sommardagar med strålande sol, är det en plats där man verkligen får uppleva alla nyanser av det nordiska vädret. För ditt tak innebär detta en påfrestning som måste tas på allvar. Olika takmaterial hanterar väderförhållandena på olika sätt. Vissa material klarar inte av kylan och andra kan till och med spricka eller deformeras av de extrema temperaturförändringarna som inträffar under året. Denna oro gäller särskilt för billigare takmaterial. Men oroa dig inte, takläggarna i Hedemora är experter på att välja rätt material för att klara av dessa utmaningar.

Erfarna takläggare i Hedemora förser dig med materialrådgivning

När du anlitar en takläggare i Hedemora kommer du att dra nytta av deras djupa kunskap om material och deras förmåga att välja det bästa alternativet för ditt hus. Att göra rätt val från början är avgörande för att undvika kostsamma reparationer och underhåll i framtiden. I det långa loppet kommer det också att visa sig vara kostnadseffektivt att investera i ett något dyrare, men mer hållbart takmaterial. När det kommer till takmaterial i Hedemora finns det flera alternativ att överväga. Tegel är ett av de vanligaste materialen på svenska villor. Det är inte bara estetiskt tilltalande utan också mycket hållbart om det underhålls korrekt. Men det finns också andra alternativ som kan vara värda att tänka på.

För de som letar efter något som kräver minimalt underhåll kan plåt vara ett bra alternativ. Det ger en liknande utseende som tegel, men behöver inte samma typ av omsorg. Dessutom är det relativt enkelt att installera ett plåttak. Ett annat alternativ är betong, som har utmärkta ljudisoleringsegenskaper och tål stora temperaturvariationer, vilket gör det särskilt lämpligt för klimatet i Hedemora. Valet av takmaterial beror inte bara på klimatet utan även på din personliga stil och de funktioner du söker. Genom att samarbeta med en erfaren takläggare kan du hitta den bästa lösningen för ditt hus. Att välja rätt material är avgörande för att få ett tak som är både funktionellt och estetiskt tilltalande och som kommer att hålla över tid i Hedemoras skiftande väderförhållanden.

Läs mer här: www.takläggarehedemora.se.

Kategorier
Golv

Golvslipning ger fina golv i Stockholm

Golvslipning är en populär åtgärd för att bevara gamla fina trägolv som finns i Stockholm. Under en del vinylgolv döljer sig fantastiska, genuina träplankor.

Stockholm är känt för sina vackra gamla byggnader. I flera av dessa finns det gedigna gamla trägolv som man under en viss tidsepok ersatte med vinyl- eller heltäckningsmattor. Tar man bort vinylen eller de heltäckande mattorna kan man se hur vackert det rena träet kommer fram. Då kan det vara dags att man tar och slipar golven för att få fram den rätta känslan och lystern.

En erfaren golvslipare gör det i rödaste rappet. Du kommer bli förvånad över vilken skillnad det gör när man får bort gammal smuts och slitage och det tittar fram ett rent och vackert ådrat trä. Vill man, så kan man lacka det på ytan så att det blir mer hållbart. En annan variant är att olja in det och då kan man välja att ha i lite färgpigment. Men det går lika bra att låta bli det och ha det så naturligt som det är möjligt.

Varför ska man anlita någon för golvslipning i Stockholm?

Att utföra en golvslipning i Stockholm på egen hand är fullt möjligt. Du kanske är händig och har god vana av att arbeta med andra sorters hantverk. I sådant fall kan det vara en rolig utmaning att klara av att slipa sitt golv själv. Skulle det däremot vara så att du aldrig tidigare gjort ett arbete som har det allra minsta med hantverk att göra är det nog bättre att anlita en erfaren golvslipare.

Det kommer inte att bli så mycket dyrare att anlita en person som har erfarenhet av golvslipning jämfört med att göra det själv. Faktum är att det till och med kan bli snudd på billigare. Tänk dig själv hur mycket nya verktyg och material du måste köpa in. Dessutom ska du hyra en maskin eller två, skaffa slippapper och sedan behöver du lära dig hur allt fungerar.

Golvslipning kan anpassas till miljön runtomkring Stockholm

För den oerfarne kan samtal runt miljö och golvslipning verka ligga långt ifrån varandra. Men det finns gott om företag som utför golvslipning i Stockholm och som samtidigt är mycket miljömedvetna. Att vara miljömedveten är helt enkelt vad du gör det till. Är det viktigt att värna om miljön kan man till exempel köra en bil till och från uppdragen som är bensinsnål eller rent av går på el.

Men är det inte så att golvslipning i sig är en ren miljövinst? Istället för att köpa nytt material och lägga mattor på ett gammalt trägolv kan man återanvända det gamla golvet och göra det vackert och funktionellt igen. Väljer man att olja in plankorna, som man sedan kan tvätta med såpa, så har man gjort ett val som är bättre för miljön än att använda sig av lack.

Att tänka på vid golvslipning i Stockholm

Det finns både en och två saker som är bra att tänka på i samband med att man utför en golvslipning i Stockholm. För det första ska man ta bort alla spikar eller spikhuvuden som sticker ut ovanför golvet. Dessa försänker du ner i golvet helt enkelt. Se till att de hamnar minst två millimeter ner i plankorna. Sedan dammsuger du golvet och torkar av det.

Skulle det finnas sprickor eller stora springor mellan dina plankor är det träspackel som gäller. Ju mer du arbetat med att förbereda inför en golvslipning desto bättre kommer slutresultatet att bli. Det handlar om rengjorda golv, helst inga synliga spikar och ett totalt utrymt rum där golvet är rent från möbler och väggarna fria från tavlor och hyllor.

Kategorier
Målare

Val av målare i Stockholm är viktigt

Tänk på att anlita en auktoriserad målare när du ska måla om din bostad i Stockholm. Då vet du att det blir en pålitlig person som tar hand om ditt hus.

Inför valet av den målare du tänker anlita kan du be om en offert där det tydligt och klart står vad som ingår i arbetet. Det är ju inte bara själva måleriet som är viktigt utan även det arbete som ska göras innan. En målare som slarvar med förarbetet får inte speciellt bra resultat. Kontrollera även om det kostar extra för att de ska köra fram och tillbaka till huset.

Gäller det en enkel arbetsbod som ska målas om kanske det inte är så farligt med hur resultatet blir men är det en interiör där du ska vistas varje dag är det viktigt att det blir bra. En skicklig målare tar inte särskilt många dagar på sig att måla om dina rum. Ett tråkigt rum med färger som du inte gillar kan på bara en dag eller två vara det rum du trivs i bäst.

Målare i Stockholm med gott renommé

Kvalité och renommé är viktigt angående den målare du vill anlita. Det kan hända att det finns målare som erbjuder en viss form av garanti på det arbete som utförs och det kan säkert kännas väldigt bra. Speciellt om det är första gången du anlitar just den målaren. Andra saker du kan fundera över är om det går att få en avbetalningsplan eller om målaren vill ha in allt på en enda faktura.

Är det ett jobb som sträcker sig över lång tid kan det vara skäligt att kunna få avbetala. Då svider det inte så mycket när fakturan kommer. Färgen kostar ju utöver det arbete som ska utföras. Täckpapp och penslar kan också vara utgifter som kan läggas på fakturan. Om du har fått en detaljerad offert vet du vad du har att förvänta dig.

Kategorier
Elektriker

När du står inför behovet av att anlita en elektriker i Uppsala

Elektricitet är en viktig aspekt i våra liv, men när det kommer till elinstallationer och reparationer är ”gör det själv” inte ett säkert alternativ. För att säkerställa att dina renoveringsprojekt täcks av din försäkring är det av yttersta vikt att du anlitar en certifierad elektriker i Uppsala.

I Uppsala finns ett överflöd av elektriker som står redo att hjälpa dig med dina elbehov. Det finns så många att det ibland kan vara en utmaning att välja rätt. En bra början för att hitta en pålitlig elektriker är att begära referenser från tidigare kunder. På så sätt kan du vara säker på att du får valuta för dina pengar. Tänk på att företaget själva sällan kommer att hänvisa dig till en missnöjd kund, så att fråga grannar och vänner om rekommendationer kan vara klokt. De kan ge dig värdefulla tips om elfirmor som tidigare har levererat högkvalitativa tjänster i ditt område.

En pålitlig elektriker i Uppsala hanterar spänningen

Oavsett om du letar efter spänning i ditt liv eller inte är elinstallationer något som bör överlämnas åt professionella. Att ha felaktigt installerad elektricitet i ditt hem är både farligt och oansvarigt. Det ökar inte bara risken för brand och kortslutningar utan kan även leda till att din försäkring inte täcker skadorna. I princip alla försäkringsbolag kräver att elinstallationer, precis som badrumsrenoveringar, utförs av auktoriserade yrkespersoner. Dessutom finns det i Sverige omfattande regelverk och lagar som reglerar elsäkerheten och som inte bara rekommenderar utan kräver att vissa arbetsmoment utförs av en kvalificerad elektriker.

Finns det något du kan göra själv?

Jo, det finns vissa mindre elarbete som du kan utföra själv. Om du behöver byta ut en sladd till en lampa eller ett strykjärn är det ofta möjligt att göra det på egen hand. Det är dock viktigt att notera att även små uppgifter kan vara riskabla om sladden är skadad eller trasig. I sådana fall är det bäst att omedelbart kontakta en elektriker. Det är alltså inte bara större elprojekt som kräver professionell kompetens; även vardagliga hemmafix kan vara förenade med risker. För att förstå vad du kan och inte kan göra på egen hand, kan du besöka Elsäkerhetsverkets hemsida, där det finns tydlig information om säkerhet och regler. Det kan vara klokt att bli bekant med en pålitlig elektriker i Uppsala även om du inte för närvarande har ett akut behov. Över tid kan det uppstå olika situationer där du behöver deras hjälp, och det är fördelaktigt att ha en pålitlig kontakt redo när behovet uppstår.

Kategorier
Golv

Golvslipning är ett miljövänligt sätt att förändra bostäder i Stockholm

När man har ett slitet eller skadat golv behöver man inte byta ut det. Professionella hantverkare i Stockholm kan få golv att bli som nya med golvslipning.

Trä är ett fantastiskt material. Det är miljövänligt och hållbart. Forskning har dessutom kommit fram till att människor mår bra av att omge sig med trä. Har man en gång valt ett trägolv så förstår man vilka fördelar det har. Trä är vackert och skönt att gå på och varje planka är unik. Ett trägolv kan emellertid vara känsligt för vatten och repor men det går i gengäld att återställa.

Den som har flyttat in i ett lite äldre hus med plast- eller korkmatta på golven kan ha gjort upptäckten av trägolvens charm. När man plockar bort mattan finns det väldigt ofta golvplankor av gran under den slitna mattan. Ibland ligger det masonit som är fäst med en oändlig massa småspik mellan matta och golvplankor. Tar man sig tid att plocka bort all småspik så går det sedan att slipa golvet.

Återställ golvets glans med golvslipning

Modern golvslipning går fort och dammar inte. Man behöver visserligen flytta ut alla möbler ur rummet men de moderna maskinerna suger i sig allt damm. Användningen av äldre maskiner gjorde att man var tvungen att torka av väggar och tak efter slipningen, men den tiden är förbi. Maskinerna når in i de flesta skrymslen och hörn, och anlitar man en professionell hantverkare för att slipa golven så arbetar denne med handverktyg om maskinen inte kommer fram.

Nyslipade golv blir helt matta men det är nu den roliga delen av arbetet börjar. Man kan nämligen välja olika typer av ytbehandling av golvet. Ytbehandlingen är till för att skydda golvet men man kan exempelvis välja att lägga in pigment i lacken för att få en ny känsla i rummet. Vilken ytbehandling som är bäst beror mycket på vilken typ av golv som har slipats.

Vad krävs för att det ska gå att utföra en golvslipning?

Alla golv som är gjorda i massivt trä kan i stort sett slipas hur många gånger som helst. För att ett trägolv ska hålla sig riktigt snyggt kan det vara bra att slipa om det ungefär vart tionde år om det inte utsätts för extremt slitage. Hur ofta golvet behöver slipas beror också på hur hårt trä man valt. Massiva golv av furu eller gran behöver slipas oftare är ett golv av exempelvis ek.

För att ett golv ska gå att slipa måste det finnas tillräckligt mycket kvar att slipa. Har man istället för ett massivt golv valt ett lamellgolv går det oftast bara att slipa det två eller tre gånger. Lamellgolv består av stavar eller skivor som är limmade på ett underlag av furu. Därefter har man lagt på ett tunnare ytskikt av ek, björk eller annat träslag. Fördelen med lamellgolv är att de är billigare.

Hur väljer man rätt golvslipning?

Om man tar kontakt med en golvslipningsfirma som har ett showroom i Stockholm blir det genast lättare att välja hur man vill göra med sina golv. Man kan se olika typer av golv och hur de blir när man har ytbehandlat dem. Att få tillgång till en expert på golv och golvslipning gör också att man kan diskutera olika alternativ. Har man möjlighet att besöka eller kontakta flera företag innan man bestämmer sig så är det alltid en fördel att begära in offerter.

Ett seriöst företag lämnar inte offert förrän de har sett hur golvet ser ut. Efter besöket på plats blir det lättare att avgöra om golvet går att slipa och vilken ytbehandling som passar bäst. Anlitar man ett företag med F-skatt kan man som privatperson dessutom få rot-avdrag på arbetet.

Läs mer information och tips för dig på webbplats:  stockholmsgolvslipning.nu